Training 'ik leer anders'

Met de methode 'ik leer anders' pakken we leerproblemen bij kinderen van de basisschool in slechts vier sessies praktisch aan.

Een grote groep ondergewaardeerde leerlingen heeft juist een bijzondere gave: het zijn beelddenkers. Zij denken niet in woorden maar in beelden. We noemen dit ook wel een rechtsgeori├źnteerde leerstijl omdat deze kinderen vooral denken en leren met hun rechterhersenhelft. Veel van deze kinderen lopen in het onderwijs vast. Zij blijken wel intelligent te zijn maar er komt niet uit wat er in zit.

In ons onderwijssysteem wordt onderwezen in woorden en deze leerlingen denken en leren het beste in beelden. De manier van lesgeven sluit dus niet aan bij de leerstijl van deze groep kinderen. We zien deze leerstijl veel terug bij kinderen die gediagnosticeerd zijn met ADHD, ADD, hoogbegaafdheid, dyslexie, beelddenken of hoogsensitiviteit.

Door aan te sluiten bij de manier van leren van deze kinderen worden problemen op het gebied van lezen, spelling, rekenen en klokkijken snel en effectief aangepakt.

┬ę 2016 OC Leidsche Rijn. Alle rechten voorbehouden.